Brush Cleanser by Ebelin

21:19 ч.
Здравейте прекрасни!

Днес ще ви разкажа малко повече за разтвора за почистване на четки на Ebelin, носещ трудното за мен име Pinselreiniger. Както знаете марката Ebelin е подмарка на немската DM и може да бъде закупена от магазини ДМ. Отдавна исках да се сдобия с такъв почистващ разтвор, тъй като понякога наистина много ме мързи да мия четките си, но пък и не ми е приятно да ги гледам мръсни. Тъй като разтвора на MAC за момента не ми е по джоба, а и не ми се инвестира в такъв по-скъп продукт, когато намерих тази по-евтина алтернатива бях сигурна, че ще пробвам.


Разтвора идва в картонена опаковка, с упътване на български език. Цената беше около 6 лева по спомен, количеството е 100 мл.  Предназначен е за почистване на четки и силиконови гъбички, но за второто изобщо не се и опитвайте да го прилагате. Според описанието ефективно отстранява остатъци от козметика по четките без отмиване, поддържа ги чисти и меки и ги ароматизира.


Разтвора е лилав на цвят и има доста силен химичен аромат, но няма как да е иначе.


Набиха ми се на очи тези големи, оранжеви знаци - дразнещ и запалим. По-късно ще ви разкажа за дразненето и какво е важно да не правите с този спрей, ако не искате да завърши всичко зле :) Съдържа тетраметил-ацетил-октахидронафталин (и последния да затвори вратата...), който може да предизвика алергична реакция, както и феноксиетанол, което доста силно ме притесни.

Съдържанието:


Според инструкциите, дадени на опаковката, напръсквате четката директно със спрея, оставяте да подейства и избърсвате с мека козметична кърпичка, след което се оставя да изсъхне на въздух. 


Моите впечатления за почистващия разтвор - ако сте мързеливи като мен, този продукт ще ви допадне, но след известно време използване започна доста да ме дразни. Като начало състава - доста притеснителен, с нещо, което съдържа нафталин накрая и не ми вдъхва никакво доверие. Второто е аромата - много силен и дразнещ. В началото не бях обърнала внимание нито на състава, нито на аромата. Просто го използвах няколко пъти, спестих няколко "пранета" на четките и бях ок. Но след известно време започнах да усещам някакво щипане на клепачите, когато нанасях грим с  почистените четки и реших да погледна състава. 


Да, почиства четките добре, те остават меки и няма проблем. Да, спестява време и е подходящ за мързеливи хора, но... не, не ми е приятно да ме щипат очите когато се гримирам. И реших да си направя почистващ спрей сама, скоро ще ви покажа какво забърках, и със сигурност състава не е толкова ужасен като на този спрей. Мисля лятото да убивам комари с него :) Но да продължа нататък...


Ако все пак решите да пробвате спрея, никога не го използвайте като заместител на класическото почистване на четките с вода (аз го правя поне 1 път седмично). Просто разликата е огромна. Също така вместо да пръскате директно четката, напръскайте кърпичката/салфетката и почистете четката с кръгообразни движения. Така няма риск да засегнете лепилото и да останете само с дръжката на четката след няколко десетки почиствания със спрея. Никога не използвайте за четки, с които нанасяте грим на долния клепач, рискувате да ревете поне половин час, когато започнете да се гримирате (*личен опит). Всъщност този спрей май ми създаде повече проблеми, отколкото да ме улесни, за това се примирих и го използвам в краен случай, когато пътувам или когато искам да дезинфекцирам четките си. Дали ще го купя пак - не, никога, но това, че на мен не ми допада не означава, че и при вас ще е така.

Надявам се поста да ви е бил полезен. Ще се радвам ако някой може да сподели друг подобен продукт или метод за бързо почистване на четките.


Love you,

XOXO

You Might Also Like

10 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

Follow by Email