Organic Bulgarian Lavender Water by Alteya Organics

21:09 ч.
Здравейте!

В последната си публикация ви споменах за един от подаръците, които получих за рождения ми ден и не спирам да я използвам от тогава - Alteya Organics Lavender Water. Страшно доволна съм, че приятелките ми избраха точно нея и най-накрая разбрах защо всички са луди по водите на Alteya Organics. Сега желанието ми да се сдобия и с останалите води (*маточина, лайка, роза) е още по-голямо, та скоро ще четете и за тях.


Alteya Organics е българска марка за органична козметика, основана през 1999 г., призната и особено популярна из цял свят. За всеки, който е любопитен да научи нещо повече за марката, можете да посетите официалния им сайт. Аз лично много се радвам, че и България може да се похвали с марка, която е стъпила на чуждия пазар и то не с каква да е козметика, а именно с органична такава. Знаете колко е голям пазара, особено на Запад и колко е трудно да си извоюваш място там. Но Alteya Organics са успели и има защо. 


Флоралната вода за лице е нов продукт за мен, до сега съм използвала само термална вода. Но успя да заеме своето място в грижата за кожата ми. Лавандуловата вода идва в картонена опаковка с цялата необходима информация на нея. Количеството е 100 мл., а цената е повече от приемлива - 4,95 лв, като се предлага и по-голяма опаковка от 250мл. Може да се намери в повечето био магазини в страната.


Съдържанието е повече от чудесно, нямам друг продукт само с една съставка :)


Made in Bulgaria и с органичен сертификат от CERES GmbH (CERtification of 

Environmental Standards).
Опаковката е пластмасова, лекичка и снабдена с пулверизатор. Самата вода има леко жълтеникав цвят и аромат на "чубрица" по описание на приятеля ми :) Наистина аромата е подобен на чубрица, все пак лавандулата има такъв аромат и няма как да бъде избегнат. Мен лично не ме дразни, но ако смятате да си купите водата, попитайте дали може да я помиришете, тъй като може аромата да не ви допадне.

Още детайли и сертификати :


Лавандуловата вода може да се използва за много неща, тъй като лавандулата е известна с успокояващите и почистващите си свойства. Може да се прилага за  тонизиране на кожата, след почистване или душ, след слънчеви бани, като е подходяща за всички типове кожа. Аз я използвам като тоник, след като почистя кожата си от грима. Или пръскам лицето си директно, или нанасям на памучен тампон и минавам по кожата. Ефекта е страхотен. Оставя кожата освежена и мека, като леко я хидратира. Не оставя филм, не лепне и не изсушава. Аромата не се задържа за дълго. По този начин подготвям кожата си за нанасянето на крем. Пробвах я и за почистване, но се затруднява когато съм с повече грим. Бих казала, че е икономична. Друго приложение, което съм й намерила е след епилация, за успокояване на кожата. Много, много ми харесва тази вода. Препоръчвам я наистина на всички, които искат една достъпна алтернатива на скъпите тоници, която освен това има най-изчистения състав, който съм виждала. Подходяща е и за летните горещини, когато имаме нужда от разхлаждане , а едновременно с това и успокояване на кожата.

Пробвали ли сте продукти на Alteya Organics, бихте ли ми препоръчали нещо на марката?

Love you,

XOXO
You Might Also Like

10 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

Follow by Email