Essence Stay Natural Concealer Review

18:54 ч.

Здравейте!

Мрачното време навън някак си ме кара да съм по-активна в блога. И аз спадам към хората, които обичат в такова време да са на топло, с чаша чай в ръка. А в съчетание с любимото хоби картинката става някак си по-приятна :)
 Април, взимай се в ръце, искам слънце и топлина вече ...
 Но след това отклонение да видим за какво ще ви разкажа днес. Коректора Essence Stay Natural е един от малкото продукти, който на моменти харесвам, а в други много съжалявам, че съм купила. Тази love-hate връзка продължава вече може би около два месеца, и дори и след като го изхабих целия, все още не съм наясно дали ще го купя пак.


Коректора е тип "писалка", аз отдавна исках да пробвам такъв тип коректор и заложих като за начало на евтин вариант - цената на Essence Stay Natural е 4 лева, което си е една много прилична цена и евтина алтернатива. 


Опаковката е пластмасова, има удобна четчица, с която да се нанася коректора. Четката е мекичка и нанасянето е лесно. За да изкарате коректора от флакона, трябва да завъртите края на опаковката и коректора се показва върху четката. Минус е, че понякога излиза малко повече количество от колкото е необходимо. Количеството на коректора е 1,5 мл. и свършва доста бързо, аз не използвам само и единствено него и изкара близо 2 месеца, но ако се използва редовно, мисля че няма да стигне за повече от месец. Срока на годност след отваряне е 6 месеца.


Цвета, който аз избрах е 04 Soft Honey, цвят, който на суотча на долната снимка изглежда доста тъмен за моята кожа, но нанесен и бленднат на лицето изглежда добре. 
Коректора има средно покритие, течна консистенция, която го прави лесен за нанасяне. Не изсушава кожата около очите и не се усеща, когато е нанесен. Трайността му не е много голяма, 3-4 часа и го няма, дори и след фиксиране с пудра. Имам чувството, че кожата ми го е изпила. Не се врязва в линийките около очите.


Използвах коректора предимно за тъмни кръгове, единственото нещо, което наистина искам да прикрия на лицето си. Справя се горе-долу добре. Ако кръговете под очите са много тъмни няма да може да ги прикрие достатъчно (каквито са моите в повечето случаи), но ако не са толкова силно изразени може да се постигне желания ефект. Има едно приятно озаряване на околоочната зона, въпреки, че коректора няма блестящи частички, така че се справя добре с уморения вид и недоспиването. 
Защо връзката ни е love-hate? Защото в дните, в които съм с мноогоо тъмни кръгове (не се дължи на здравословен проблем, просто такава е кожата ми и цял живот съм си била като панда) коректора не се справяше. Когато кръговете са по-светли пък се справяше идеално. Нямам угодия! :)  Е, на кратко това са ми впечатленията. Коректора добре би се справил и с други проблеми за прикриване, но аз го тествах основно за зоната под очите. Дали бих купила пак? Предполагам, че да, но определено не е най-добрия коректор, който съм използвала. 
Ако все пак търсите коректор на приемлива цена, нямате проблем с много тъмни кръгове под очите, който да освежава лицето, можете да заложите на Essence Stay Natural.  

Кой е любимия ви коректор в момента? Събирам мнения, тъй като съм в търсене на перфектния :)


Love you,

XOXO
You Might Also Like

7 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

Follow by Email